تبلیغات
گروه شیمی منطقه 12تهران - مطالب دی 1391
گروه شیمی منطقه 12تهران
اخبار و اطلاعات و تاز ه ها از گروه شیمی منطقه 12 تهران
جمعه 29 دی 1391

بازی و آموزش

جمعه 29 دی 1391

نوع مطلب :

  همکاران عزیز می توانید جهت بازی و آموزش فراگیران از اینجا استفاده کنید.




جمعه 29 دی 1391

فیلم آموزشی

جمعه 29 دی 1391

نوع مطلب :

ازمایش واکنش بین سدیم و کلر را می توانید در ادامه ملاحظه کنید




چهارشنبه 20 دی 1391

آیا می دانستید که:

چهارشنبه 20 دی 1391

نوع مطلب :

-آیا میدانستید که تقریبا 300 متر مكعب گاز هلیم میتواند یك انسان را از روی زمین بلند كند.
- آیا میدانستید که ظروف پلاستیكی تقریبا پنجاه هزار سال در برابر تجزیه و فساد مقاومند.
- با 30 گرم طلا نخی به طول 81 k/m می توان درست کرد .

- آیا میدانستید که شیشه در ظاهر جامد به نظر میرسدولی در واقع مایعی است كه بسیار كند حركت میكند.
- ایا می دانستید ایا میدانستید درجه حرارت بالاترین قسمت یك شعله به 1540 درجه میرسد در حالی كه پایین ترین قسمت ان فقط 300درجه حرارت دارد
- ایا میدانستید كه چرا وقتی یك سیب گندیده را در بین سیب های سالم قرار میدهیم بقیه سیب ها هم میگندند.دلیل این است كه سیب گندیده یك نوع گاز ﴿ethylene) از خودش انتشار میدهد كه باعث گندیدن بقیه سیب ها میشود.
- ایا میدانستید كه لایه ازن فقط به اندازه دو سكه بروی هم كلفتی دارد.
- چرا اب دریا شور است؟
قسمتی از نمك موجود در اب دریا از طریق فعالیت های اتشفشانی زیر ابی وارد ان میشود اما قسمت اعظم این نمك مربوط به فرسایش پوسته زمین یا خاك است. املاح معدنی موجود در خاك در اب باران حل میشود و از طریق رودخانه ها به دریاها حمل میگردد.انگاه زمانی كه بر اثر تابش نور خورشید قسمتی از اب دریا بخار میشود نمكی كه در ان وجود دارد بر جای باقی میماند و این امر باعث میگردد كه تراكم نمك موجود در اب افزایش یابد.امروزه میزان املاح معدنی موجود در اب دریاهای ازاد جهان 3.5 در صد استكه بیشتر انرا سدیم كلراید یا همان نمك طعام ﴿CINa) تشكیل میدهد

- یكی از حقایق اصلی زندگی روزمره ان است كه اب و روغن با هم در نمی امیزند.بیشتر ادویه جات تند از نطر ساختار شیمیایی ﴿﴿روغن پایه﴾﴾ میباشد.بنابراین نوشیدن اب بروی دهانی كه بر اثر خوردن فلفل یا ادویه تند به سوزش افتاد بیحاصل است.بهترین راه حل برای بر طرف كردن تندی از دهان خوردن چیزی است كه چربی را به خور جذب كند و در این بین نان یا هر چیزی كه نشاسته داشته باشد و در دسترس باشد نتیجه خوبی بدست میدهد.راه حل دیگر بعد از خوردن نان نوشیدن شیر است. هر چند كه شیر از لحاظ ساختار ﴿اب پایه﴾﴾ است اما دارای ماده ای شبیه به پاك كننده ﴿detergent) است كه مانند صابون با روغن با چربی در میامیزد و انرا میشوید و می برد .

- ایا میدانستید اشعه X از بلور الماس عبور نمی‌كند و منعكس می‌شود از این خاصیت می‌توان در تشخیص الماس حقیقی از نوع بدل آن استفاده نمود.




یکشنبه 17 دی 1391

انرژی اتمی

یکشنبه 17 دی 1391

نوع مطلب :

- انرژی که در اتم ذخیره شده ، بسیار عظیم است . اگر انرژی یک کیلوگرم اورانیوم را بطور کامل آزاد سازند ، تقریبا یک گرم ماده ناپدید خواهد شد و بقیه به بیست و پنج میلیون کیلو وات ساعت ، انرژی تبدیل می شود . اگر بخواهند این مقدار انرژی را از سوزاندان زغال سنگ به دست بیاورند ، باید بیش از دو هزار و پانصد تــــــــــــــن زغال سنگ را بطور کامل بسوزانند.




جمعه 15 دی 1391

خواص مفید چای سبز با توجه به ترکیبات آن

جمعه 15 دی 1391

نوع مطلب :

چای سبز دارای خواص فراوانی است .به علت داشتن فلوئور مینای دندان را تقویت کرده و از پوسیدگی ان جلوگیری می کند .زیاده روی در خوردن ان رنگ دندانها را زرد می کند اما دندانهای زرد شده دیرتر خراب می شوند .همچنین بوی بد دهان را از بین می برد مخصوصا خشک شده ان بوی شراب ، پیاز و سیر را رفع می کند . دمکرده ان نشئه اور و سردرد را تسکین می دهد .چای در كنار فایده های فراوانش خاصیت ضد سرطانی نیز دارد .




چهارشنبه 13 دی 1391

موش کاتالیزگر

چهارشنبه 13 دی 1391

نوع مطلب :

پلاستیك در سال 1850 ودر شبی كشف شد كه یك گربه موشی را روی میزهای آزمایشگاه دنبال می كرد. به خانه یك شیمیدان آلمانی آدولف اشپیتلر موش زده بود بنابراین او گربه اش را به خانه آورد. گربه به یك شیشه فرم آلدئید –ماده بدست آمده از زغال سنگ-برخورد كرد. كمی از این فرمالدئید را روی پنیر متصل به تله موش پاشید. فردای آن روز اشپیتلر كه ریخت وپاش را تمیز می كرد در یافت كه پنیر مانند سنگ سخت شده است. او كه كنجكاو شده بود،فرم آلدئید را با شیرمخلوط كرد. نتیجه این كار،كازئین بود یعنی نخستین پلاستیك جهان.
منبع:قطار شیمی




شنبه 9 دی 1391

نکات جالب در شیمی-تعیین دقیق زمان مرگ

شنبه 9 دی 1391

نوع مطلب :

تعیین دقیق زمان مرگ در جرم شناسی بسیار اهمیت دارد.اندازه گیری غلظت پتاسیم مایع زجاجیه روشی است که بیش از سه دهه از پیشنهاد و بررسی ان میگذرد.مصونیت ماده زجاجیه از آلودگی ،خون و باکتریها پس از مرگ ،سهولت نمونه برداری و عدم نیاز به کالبدشکافی از مزایای این روش محسوب می شود.تجزیه پتاسیم زجاجیه با دو روش الکترودهای یونی ویژه که یک روش پتانسیل سنجی است و نور سنجی شعله ای که یک روش طیف سنجی است انجام می گیرد.سپس مقدار پتاسیم بدست آمده با منحنیهای استاندارد غلظت یون پتاسیم بر حسب زمان مرگ که برای دو گروه سنی کودکان وبزرگسالان مجزاست،مقایسه می شود.